Creditcards en autohuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is credit-card-gd53c567c6_1920-1024x683.jpg

Het is algemeen bekend dat je bijna altijd een creditcard nodig hebt om de borg voor je huurauto te betalen. Maar wist je dat het ook echt de persoonlijke creditcard van de hoofdbestuurder moet zijn om ter plaatse de huurauto mee te krijgen?  We leggen je uit hoe dat zit.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

Een creditcard is vrijwel altijd verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. Let daarbij op de volgende punten, wanneer je dit niet geregeld hebt krijg je de huurauto echt niet mee:

 • Controleer of de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam heeft
 • Neem de fysieke creditcard mee
 • Zorg dat je de pincode weet
 • Houd voldoende bestedingsruimte vrij voor de borg

Kun je de borg van je huurauto betalen met de creditcard van iemand anders?

Nee, je mag de waarborg niet voldoen met andermans creditcard. Dit kan alleen de hoofdbestuurder doen met een creditcard op zijn of haar naam.  Met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebben wij een extra garantie over de identiteit van de autohuurder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De waarborg is voor ons een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Kan ik mijn prepaid creditcard gebruiken voor de waarborg van de huurauto?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Een debitcard of prepaid creditcard wordt door de ons niet geaccepteerd om de waarborg mee te voldoen. Dat komt omdat een debitcard of prepaid creditcard eerst opgeladen moet worden met een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je met de kaart betalen tot dat bedrag. Rood staan kan niet.

Bij een creditcard is het wél mogelijk om rood te staan op de kaart. Ook kan de verhuurder zowel afschrijven als terugboeken op een creditcard.

Kosten voor schade belast op creditcard

Meestal wordt een schade bij het inleveren van de huurauto vastgesteld en verrekend met de waarborg, maar soms wordt je pas achteraf op je creditcard doorbelast voor schades. Bewaar daarom na thuiskomst altijd alle belangrijke documenten, zoals je huurcontract en eindafrekening. Tip: maak foto’s van de huurauto voordat je deze ophaalt en inlevert.

Kosten voor extra’s of accessoires belast op creditcard

Wanneer je een adresaflevering, kinderzitje, GPS of een andere extra of accessoire reserveert dan betaal je de kosten ter plaatse aan ons. Vooraf weet je al precies wat dit kost, het bedrag staat op de voucher vermeld. De kosten voor de geboekte extra’s of accessoires worden soms met de waarborg verrekend of worden apart in rekening gebracht op je creditcard.

Berichten

Creditcards en autohuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is credit-card-gd53c567c6_1920-1024x683.jpg

Het is algemeen bekend dat je bijna altijd een creditcard nodig hebt om de borg voor je huurauto te betalen. Maar wist je dat het ook echt de persoonlijke creditcard van de hoofdbestuurder moet zijn om ter plaatse de huurauto mee te krijgen?  We leggen je uit hoe dat zit.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

Een creditcard is vrijwel altijd verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. Let daarbij op de volgende punten, wanneer je dit niet geregeld hebt krijg je de huurauto echt niet mee:

 • Controleer of de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam heeft
 • Neem de fysieke creditcard mee
 • Zorg dat je de pincode weet
 • Houd voldoende bestedingsruimte vrij voor de borg

Kun je de borg van je huurauto betalen met de creditcard van iemand anders?

Nee, je mag de waarborg niet voldoen met andermans creditcard. Dit kan alleen de hoofdbestuurder doen met een creditcard op zijn of haar naam.  Met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebben wij een extra garantie over de identiteit van de autohuurder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De waarborg is voor ons een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Kan ik mijn prepaid creditcard gebruiken voor de waarborg van de huurauto?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Een debitcard of prepaid creditcard wordt door de ons niet geaccepteerd om de waarborg mee te voldoen. Dat komt omdat een debitcard of prepaid creditcard eerst opgeladen moet worden met een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je met de kaart betalen tot dat bedrag. Rood staan kan niet.

Bij een creditcard is het wél mogelijk om rood te staan op de kaart. Ook kan de verhuurder zowel afschrijven als terugboeken op een creditcard.

Kosten voor schade belast op creditcard

Meestal wordt een schade bij het inleveren van de huurauto vastgesteld en verrekend met de waarborg, maar soms wordt je pas achteraf op je creditcard doorbelast voor schades. Bewaar daarom na thuiskomst altijd alle belangrijke documenten, zoals je huurcontract en eindafrekening. Tip: maak foto’s van de huurauto voordat je deze ophaalt en inlevert.

Kosten voor extra’s of accessoires belast op creditcard

Wanneer je een adresaflevering, kinderzitje, GPS of een andere extra of accessoire reserveert dan betaal je de kosten ter plaatse aan ons. Vooraf weet je al precies wat dit kost, het bedrag staat op de voucher vermeld. De kosten voor de geboekte extra’s of accessoires worden soms met de waarborg verrekend of worden apart in rekening gebracht op je creditcard.

Berichten

Creditcards en autohuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is credit-card-gd53c567c6_1920-1024x683.jpg

Het is algemeen bekend dat je bijna altijd een creditcard nodig hebt om de borg voor je huurauto te betalen. Maar wist je dat het ook echt de persoonlijke creditcard van de hoofdbestuurder moet zijn om ter plaatse de huurauto mee te krijgen?  We leggen je uit hoe dat zit.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

Een creditcard is vrijwel altijd verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. Let daarbij op de volgende punten, wanneer je dit niet geregeld hebt krijg je de huurauto echt niet mee:

 • Controleer of de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam heeft
 • Neem de fysieke creditcard mee
 • Zorg dat je de pincode weet
 • Houd voldoende bestedingsruimte vrij voor de borg

Kun je de borg van je huurauto betalen met de creditcard van iemand anders?

Nee, je mag de waarborg niet voldoen met andermans creditcard. Dit kan alleen de hoofdbestuurder doen met een creditcard op zijn of haar naam.  Met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebben wij een extra garantie over de identiteit van de autohuurder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De waarborg is voor ons een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Kan ik mijn prepaid creditcard gebruiken voor de waarborg van de huurauto?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Een debitcard of prepaid creditcard wordt door de ons niet geaccepteerd om de waarborg mee te voldoen. Dat komt omdat een debitcard of prepaid creditcard eerst opgeladen moet worden met een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je met de kaart betalen tot dat bedrag. Rood staan kan niet.

Bij een creditcard is het wél mogelijk om rood te staan op de kaart. Ook kan de verhuurder zowel afschrijven als terugboeken op een creditcard.

Kosten voor schade belast op creditcard

Meestal wordt een schade bij het inleveren van de huurauto vastgesteld en verrekend met de waarborg, maar soms wordt je pas achteraf op je creditcard doorbelast voor schades. Bewaar daarom na thuiskomst altijd alle belangrijke documenten, zoals je huurcontract en eindafrekening. Tip: maak foto’s van de huurauto voordat je deze ophaalt en inlevert.

Kosten voor extra’s of accessoires belast op creditcard

Wanneer je een adresaflevering, kinderzitje, GPS of een andere extra of accessoire reserveert dan betaal je de kosten ter plaatse aan ons. Vooraf weet je al precies wat dit kost, het bedrag staat op de voucher vermeld. De kosten voor de geboekte extra’s of accessoires worden soms met de waarborg verrekend of worden apart in rekening gebracht op je creditcard.

Berichten

Creditcards en autohuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is credit-card-gd53c567c6_1920-1024x683.jpg

Het is algemeen bekend dat je bijna altijd een creditcard nodig hebt om de borg voor je huurauto te betalen. Maar wist je dat het ook echt de persoonlijke creditcard van de hoofdbestuurder moet zijn om ter plaatse de huurauto mee te krijgen?  We leggen je uit hoe dat zit.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

Een creditcard is vrijwel altijd verplicht om de waarborg voor de huurauto mee te voldoen. Let daarbij op de volgende punten, wanneer je dit niet geregeld hebt krijg je de huurauto echt niet mee:

 • Controleer of de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam heeft
 • Neem de fysieke creditcard mee
 • Zorg dat je de pincode weet
 • Houd voldoende bestedingsruimte vrij voor de borg

Kun je de borg van je huurauto betalen met de creditcard van iemand anders?

Nee, je mag de waarborg niet voldoen met andermans creditcard. Dit kan alleen de hoofdbestuurder doen met een creditcard op zijn of haar naam.  Met de creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebben wij een extra garantie over de identiteit van de autohuurder. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De waarborg is voor ons een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Kan ik mijn prepaid creditcard gebruiken voor de waarborg van de huurauto?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Een debitcard of prepaid creditcard wordt door de ons niet geaccepteerd om de waarborg mee te voldoen. Dat komt omdat een debitcard of prepaid creditcard eerst opgeladen moet worden met een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je met de kaart betalen tot dat bedrag. Rood staan kan niet.

Bij een creditcard is het wél mogelijk om rood te staan op de kaart. Ook kan de verhuurder zowel afschrijven als terugboeken op een creditcard.

Kosten voor schade belast op creditcard

Meestal wordt een schade bij het inleveren van de huurauto vastgesteld en verrekend met de waarborg, maar soms wordt je pas achteraf op je creditcard doorbelast voor schades. Bewaar daarom na thuiskomst altijd alle belangrijke documenten, zoals je huurcontract en eindafrekening. Tip: maak foto’s van de huurauto voordat je deze ophaalt en inlevert.

Kosten voor extra’s of accessoires belast op creditcard

Wanneer je een adresaflevering, kinderzitje, GPS of een andere extra of accessoire reserveert dan betaal je de kosten ter plaatse aan ons. Vooraf weet je al precies wat dit kost, het bedrag staat op de voucher vermeld. De kosten voor de geboekte extra’s of accessoires worden soms met de waarborg verrekend of worden apart in rekening gebracht op je creditcard.

Berichten