DI Card Curaçao aanvragen

Online aanvragen

De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curaçao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curaçao door de douane te komen. De DI Card is verplicht voor iedereen (ongeacht leeftijd) die naar Curaçao wilt reizen en die niet is ingeschreven als inwoner van Curaçao. Wel of niet op Curaçao geboren maakt hierbij geen verschil, het gaat om wel of niet inwoner van Curaçao. Ook wanneer je emigreert naar Curaçao zul je nog gewoon als toerist het land binnen komen en dus moet je een DI Card invullen.

De DI Card, ook wel Embarkation Card genoemd, is de moderne online vervanging van het papiertje dat je vroeger in het vliegtuig uitgedeeld kreeg door de stewardessen om in te vullen wanneer en waarom je op Curaçao zou zijn en waar je verblijft. Dat briefje in het vliegtuig doen we tegenwoordig niet meer, dit gaat alleen nog online. Maar verder is alle informatie nog wel gelijk: persoonlijke info (van je paspoort), je vluchtgegevens en je accommodatie.

E-gates Curaçao

Een voordeel van de online DI Card is dat je hiermee bij aankomst op Curaçao door de E-gates kunt. Je hoeft dan niet in de rij om langs een douanebeambte te gaan, maar je kunt door de poortjes met het geautomatiseerde proces. Dit gaat doorgaans veel sneller, waardoor je dus net weer eerder van je eerste cocktail op Curaçao kunt gaan genieten

Niet voor kinderen

Helaas zijn de E-gates niet mogelijk als je met kinderen van 17 jr. of jonger reist. Omdat bij kinderen de gezichten al snel kunnen afwijken van de foto in het paspoort, is het voor de computer niet mogelijk om kinderen goed te kunnen matchen bij dit proces. Dus reis je met kinderen, dan zul je langs de ‘ouderwetse’ douanebeambte moeten.

En voor de duidelijkheid: de DI Card moet je sowieso regelen, ook als je niet door de E-gates wilt.

DI Card: waar & wanneer

De DI Card vraag je online aan via dicardcuracao.com. Je kunt de DI Card aanvragen vanaf 7 dagen voor vertrek, maar omdat het uiteraard pas zinvol is om dit te doen als je écht gaat, is mijn advies om dit te doen nadat je hebt online ingecheckt, meestal zo’n 24 uur voor vertrek. Dan heb je alle benodigde informatie bij elkaar en kun je vrij eenvoudig alles invullen. Doe je dit al eerder, dan heb je kans dat je vlucht nog gewijzigd wordt en dat je dan weer de DI Card moet gaan aanpassen.

Berichten

DI Card Curaçao aanvragen

Online aanvragen

De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curaçao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curaçao door de douane te komen. De DI Card is verplicht voor iedereen (ongeacht leeftijd) die naar Curaçao wilt reizen en die niet is ingeschreven als inwoner van Curaçao. Wel of niet op Curaçao geboren maakt hierbij geen verschil, het gaat om wel of niet inwoner van Curaçao. Ook wanneer je emigreert naar Curaçao zul je nog gewoon als toerist het land binnen komen en dus moet je een DI Card invullen.

De DI Card, ook wel Embarkation Card genoemd, is de moderne online vervanging van het papiertje dat je vroeger in het vliegtuig uitgedeeld kreeg door de stewardessen om in te vullen wanneer en waarom je op Curaçao zou zijn en waar je verblijft. Dat briefje in het vliegtuig doen we tegenwoordig niet meer, dit gaat alleen nog online. Maar verder is alle informatie nog wel gelijk: persoonlijke info (van je paspoort), je vluchtgegevens en je accommodatie.

E-gates Curaçao

Een voordeel van de online DI Card is dat je hiermee bij aankomst op Curaçao door de E-gates kunt. Je hoeft dan niet in de rij om langs een douanebeambte te gaan, maar je kunt door de poortjes met het geautomatiseerde proces. Dit gaat doorgaans veel sneller, waardoor je dus net weer eerder van je eerste cocktail op Curaçao kunt gaan genieten

Niet voor kinderen

Helaas zijn de E-gates niet mogelijk als je met kinderen van 17 jr. of jonger reist. Omdat bij kinderen de gezichten al snel kunnen afwijken van de foto in het paspoort, is het voor de computer niet mogelijk om kinderen goed te kunnen matchen bij dit proces. Dus reis je met kinderen, dan zul je langs de ‘ouderwetse’ douanebeambte moeten.

En voor de duidelijkheid: de DI Card moet je sowieso regelen, ook als je niet door de E-gates wilt.

DI Card: waar & wanneer

De DI Card vraag je online aan via dicardcuracao.com. Je kunt de DI Card aanvragen vanaf 7 dagen voor vertrek, maar omdat het uiteraard pas zinvol is om dit te doen als je écht gaat, is mijn advies om dit te doen nadat je hebt online ingecheckt, meestal zo’n 24 uur voor vertrek. Dan heb je alle benodigde informatie bij elkaar en kun je vrij eenvoudig alles invullen. Doe je dit al eerder, dan heb je kans dat je vlucht nog gewijzigd wordt en dat je dan weer de DI Card moet gaan aanpassen.

Berichten

DI Card Curaçao aanvragen

Online aanvragen

De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curaçao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curaçao door de douane te komen. De DI Card is verplicht voor iedereen (ongeacht leeftijd) die naar Curaçao wilt reizen en die niet is ingeschreven als inwoner van Curaçao. Wel of niet op Curaçao geboren maakt hierbij geen verschil, het gaat om wel of niet inwoner van Curaçao. Ook wanneer je emigreert naar Curaçao zul je nog gewoon als toerist het land binnen komen en dus moet je een DI Card invullen.

De DI Card, ook wel Embarkation Card genoemd, is de moderne online vervanging van het papiertje dat je vroeger in het vliegtuig uitgedeeld kreeg door de stewardessen om in te vullen wanneer en waarom je op Curaçao zou zijn en waar je verblijft. Dat briefje in het vliegtuig doen we tegenwoordig niet meer, dit gaat alleen nog online. Maar verder is alle informatie nog wel gelijk: persoonlijke info (van je paspoort), je vluchtgegevens en je accommodatie.

E-gates Curaçao

Een voordeel van de online DI Card is dat je hiermee bij aankomst op Curaçao door de E-gates kunt. Je hoeft dan niet in de rij om langs een douanebeambte te gaan, maar je kunt door de poortjes met het geautomatiseerde proces. Dit gaat doorgaans veel sneller, waardoor je dus net weer eerder van je eerste cocktail op Curaçao kunt gaan genieten

Niet voor kinderen

Helaas zijn de E-gates niet mogelijk als je met kinderen van 17 jr. of jonger reist. Omdat bij kinderen de gezichten al snel kunnen afwijken van de foto in het paspoort, is het voor de computer niet mogelijk om kinderen goed te kunnen matchen bij dit proces. Dus reis je met kinderen, dan zul je langs de ‘ouderwetse’ douanebeambte moeten.

En voor de duidelijkheid: de DI Card moet je sowieso regelen, ook als je niet door de E-gates wilt.

DI Card: waar & wanneer

De DI Card vraag je online aan via dicardcuracao.com. Je kunt de DI Card aanvragen vanaf 7 dagen voor vertrek, maar omdat het uiteraard pas zinvol is om dit te doen als je écht gaat, is mijn advies om dit te doen nadat je hebt online ingecheckt, meestal zo’n 24 uur voor vertrek. Dan heb je alle benodigde informatie bij elkaar en kun je vrij eenvoudig alles invullen. Doe je dit al eerder, dan heb je kans dat je vlucht nog gewijzigd wordt en dat je dan weer de DI Card moet gaan aanpassen.

Berichten

DI Card Curaçao aanvragen

Online aanvragen

De Digital Immigration Card (DI Card) is verplicht voor iedere toerist die naar Curaçao wilt reizen. Je hebt deze DI Card nodig om bij aankomst op Hato Airport op Curaçao door de douane te komen. De DI Card is verplicht voor iedereen (ongeacht leeftijd) die naar Curaçao wilt reizen en die niet is ingeschreven als inwoner van Curaçao. Wel of niet op Curaçao geboren maakt hierbij geen verschil, het gaat om wel of niet inwoner van Curaçao. Ook wanneer je emigreert naar Curaçao zul je nog gewoon als toerist het land binnen komen en dus moet je een DI Card invullen.

De DI Card, ook wel Embarkation Card genoemd, is de moderne online vervanging van het papiertje dat je vroeger in het vliegtuig uitgedeeld kreeg door de stewardessen om in te vullen wanneer en waarom je op Curaçao zou zijn en waar je verblijft. Dat briefje in het vliegtuig doen we tegenwoordig niet meer, dit gaat alleen nog online. Maar verder is alle informatie nog wel gelijk: persoonlijke info (van je paspoort), je vluchtgegevens en je accommodatie.

E-gates Curaçao

Een voordeel van de online DI Card is dat je hiermee bij aankomst op Curaçao door de E-gates kunt. Je hoeft dan niet in de rij om langs een douanebeambte te gaan, maar je kunt door de poortjes met het geautomatiseerde proces. Dit gaat doorgaans veel sneller, waardoor je dus net weer eerder van je eerste cocktail op Curaçao kunt gaan genieten

Niet voor kinderen

Helaas zijn de E-gates niet mogelijk als je met kinderen van 17 jr. of jonger reist. Omdat bij kinderen de gezichten al snel kunnen afwijken van de foto in het paspoort, is het voor de computer niet mogelijk om kinderen goed te kunnen matchen bij dit proces. Dus reis je met kinderen, dan zul je langs de ‘ouderwetse’ douanebeambte moeten.

En voor de duidelijkheid: de DI Card moet je sowieso regelen, ook als je niet door de E-gates wilt.

DI Card: waar & wanneer

De DI Card vraag je online aan via dicardcuracao.com. Je kunt de DI Card aanvragen vanaf 7 dagen voor vertrek, maar omdat het uiteraard pas zinvol is om dit te doen als je écht gaat, is mijn advies om dit te doen nadat je hebt online ingecheckt, meestal zo’n 24 uur voor vertrek. Dan heb je alle benodigde informatie bij elkaar en kun je vrij eenvoudig alles invullen. Doe je dit al eerder, dan heb je kans dat je vlucht nog gewijzigd wordt en dat je dan weer de DI Card moet gaan aanpassen.

Berichten